Follow us
Feelsgood Capital v Impact Hubu Ljubljana
19 februarja 2024 - Impact Hub

V sredini februarja smo v Impact Hubu Ljubljana organizirali prvi dogodek v sodelovanju s Feelsgood Capital, 30-milijonskim hrvaškim investicijskim skladom za zagonska podjetja z namenom spodbujanja družbenih sprememb. Renata Brkić, partnerica sklada, je izpostavila, da se vlaganje z družbenim učinkom eksponentno povečuje in da bo za doseganje 17 ciljev trajnostnega razvoja v prihodnjem desetletju potrebnih dodatnih 30 bilijonov dolarjev investicij. Ta sklad je v regiji vodilni na področju investicij z učinkom, osredotoča pa se predvsem na vlaganja v hrvaška in slovenska podjetja z družbenim učinkom, ki ustvarjajo dobiček.

Na dogodku sta svoje neprecenljive izkušnje delila Martin Kandus, soustanovitelj podjetja BiteMe Nutrition, in Marko Dravinec, soustanovitelj podjetja Juicefast, dva slovenska podjetnika, katerih start-upi so že prejeli investicije od Feelsgood Capital. Poudarila sta, da Feelsgood Capital ni zagotovil le finančnih sredstev, ampak je pomagal pri širjenju mreže, start-upom odprl nove poslovne priložnosti in bil nepogrešljiv partner na njihovi podjetniški poti.

 

 

Feelsgood Capital v letu 2025 načrtuje lansiranje svojega novega sklada 2.0, ki bo slovenskim in hrvaškim zagonskim podjetjem z družbenim učinkom nudil še več priložnosti za kontinuirano financiranje. V Sloveniji in na Hrvaškem bodo organizirani redni pitching dogodki, namenjeni iskanju najobetavnejših podjetij s pozitivnim družbenim ali okoljskim vplivom.

Veselimo se, da bomo lahko spremljali start-upe, ki se bodo v prihodnosti odločili za pot s skladom Feelsgood Capital! Če ste med njimi, vas vabimo, da nam pošljete svojo idejo in si tako morda zagotovite priložnost za predstavitev!