Follow us
Impact Hub Ljubljana odpira svoja vrata!
23 septembra 2022 - Impact Hub
Ljubljana, 23. september 2022 – V petek, 23. 9. 2022, na Slovenski cesti 56 v Ljubljani svoja vrata odpira Impact Hub Ljubljana.

Impact Hub Ljubljana je prostor za co-working, hkrati pa veliko več kot zgolj to. Je tudi del globalne mreže Impact Hubov po svetu, katere cilj je graditi raznoliko skupnost socialnih in impact podjetnikov (podjetnikov s pozitivnim družbenim in okoljskim učinkom), vlagateljev, organizacij ter vseh, ki jim je skupna želja po doseganju pozitivnih sprememb za družbo in naš planet.

Začetek zgodbe Impact Huba sega v leto 2005, ko se je ponašal zgolj z eno skupnostjo in eno lokacijo. Predstavljal je prostor za vse z idejami za boljši svet, v katerem so se lahko zbirali in svoje ideje spreminjali v pozitiven učinek za skupnost. Danes Impact Hub predstavlja mrežo več kot 24.000 ljudi, ki jih vodi želja po spreminjanju sveta na bolje – domuje pa na več kot 100 lokacijah in v več kot 60 državah po svetu!

Z njegovim odprtjem bo zdaj tudi v Sloveniji svoj dom našel prvi prostor za co-working, namenjen socialnim in impact podjetnikom. In tudi v tem primeru se je vse začelo z idejo, tokrat štirih organizacij ustanoviteljic – Inštituta za zdravje in okolje, Slovenske agencije za mlade, Mladinske zveze Brez izgovora Slovenija ter Mednarodne zveze za zdravje mladih, ki so zaslužne za to, da bo Impact Hub svoje člane po novem imel tudi v samem središču Ljubljane!

 

 

Popolnoma prenovljene pisarne v nekdanjih prostorih Ljubljanske borze zavzemajo 350 m2 površine ter omogočajo delo v pisarnah ali v skupnih prostorih, najem prostorov za sestanke, organizacijo dogodkov … Prostori se ponašajo z najsodobnejšo opremo, ki jo je skrbno izbral oblikovalski dvojec Peppermilk Design. Pri tem pa nista pozabila niti na trajnost – v skupnih prostorih in sejnih sobah tako na primer najdete stole slovenskega podjetja Donar, ki so nastali iz recikliranih plastičnih steklenic, obilico rastlin, ki pisarne še dodatno napolnijo s kisikom in zbudijo možgane, ter najnaprednejše tehnologije, ki stavbo naredijo bolj trajnostno.

Prostori so se že pred uradnim odprtjem dodobra napolnili s člani. Slednji bodo lahko izkoristili dostop do znanja, izkušenj in virov drugih podjetnikov, ki so prehodili podobno pot, mentorjev, ki jim lahko pomagajo pri premagovanju poslovnih izzivov, in možnosti financiranja vlagateljev, ki jim je družbeni vpliv ravno tako pomemben kot naši skupnosti. Verjamemo namreč, da največjih svetovnih izzivov ne moremo reševati sami, temveč se naša moč skriva ravno v povezovanju.

 

 

Ob tej priložnosti je Jan Peloza, direktor Impact Huba Ljubljana, povedal, da “je ravno povezovanje v sektorju socialnega in impact podjetništva za Slovenijo ključnega pomena, saj med njima zaenkrat vlada velik razkorak. Medtem ko nekatera podjetja plačujejo milijone, da se prikažejo kot družbeno in okoljsko odgovorna, imamo na drugi strani organizacije, ki počno ravno to, večinoma zastonj ali prostovoljno. V Impact Hubu Ljubljana vidimo neverjetno priložnost za povezovanje obeh svetov, saj bomo le na tak način za sabo pustili boljši svet, kot so ga predniki nam. In ravno tukaj igrajo naši člani poglavitno vlogo. Vse člane in druge obiskovalce Impact Huba Ljubljana želimo namreč opolnomočiti, da bodo s svojim delom tudi sami dodali košček sestavljanke k boljši prihodnosti za vse!