Follow us

CIRCO

Vstopite v svet krožnega gospodarstva – s pomočjo programa CIRCO!

Kaj je program CIRCO? 

CIRCO je znanstveno preizkušen program, ki je bil razvit na Nizozemskem. Podjetjem pomaga identificirati in razviti nove poslovne priložnosti, ki temeljijo na načelih krožnega gospodarstva, hkrati pa zmanjšujejo negativne vplive na okolje. 

Program CIRCO nudi celovit pristop k preoblikovanju poslovanja podjetja, ki vključuje izobraževanje, delavnice in vodenje skozi proces preoblikovanja. Skupaj s strokovnjaki boste v podjetju razvijali inovativne rešitve, ki temeljijo na krožnem gospodarstvu in vam lahko pomagajo doseči bolj trajnostno in odgovorno poslovanje.

Vsebina in cilji programa CIRCO:

  • vsako podjetje razvije konkreten predlog, usmerjen v krožno gospodarstvo – bodisi krožni poslovni model, (pre)oblikovanje izdelka ali oblikovanje ponudbe dodatnih storitev in procesov,
  • podjetje se opolnomoči za izvajanje krožnih aktivnosti s pomočjo konkretnega načrta za izvedbo,
  • individualne udeležence se spodbudi, da prevzamejo aktivno vlogo v podjetju za izvajanje sprememb,
  • udeleženci se seznanijo z metodami in orodji, ki se jih lahko uporabi za krožne priložnosti tudi v prihodnosti,
  • udeleženci pridobijo dodatno znanje in izkušnje za vzpostavitev ter izvedbo krožnih poslovnih strategij.

Pomembne informacije:

  • Prijave so odprte za srednja in mala proizvodna podjetja, ki že poslujejo in imajo trenutno linearni poslovni model ter si želijo poslovni model ali izdelke spremeniti v bolj trajnostne in krožne.
  • Programu se lahko pridružita 2 udeleženca iz podjetja – idealno ena oseba, ki sprejema odločitve, in ena oseba, ki pozna operativno delovanje podjetja (npr. oblikovalci, razvijalci, vodje operativ, sodelavci iz marketinga in prodaje, vodstvo itd.).
  • Prijave za prvi sklop programa: do 8. 3. 2023

V primeru, da se programa v marcu ne morete udeležiti, brez skrbi – v maju bomo razpisali svoj lastni lokalni program delavnic krožnih poslovnih modelov CIRCO za do deset podjetij na sklop, ki se bodo odvijale v Impact Hubu v Ljubljani. Prijave so že odprte!

Če si želite postati del krožne ekonomije, se pridružite programu CIRCO in skupaj ustvarimo bolj trajnostno prihodnost!

Za več informacij o programu, udeležencih, prispevkih in terminih se nam lahko oglasite na [email protected] ali rezervirate termin za online pogovor (Calendly).