Follow us
Odprte hiše Slovenije
19 junija 2023 - Impact Hub

Festival Odprte hiše Slovenije, ki je potekal med 14. in 16. aprilom 2023, je del mednarodne mreže Open House Worldwide in predstavlja največji nepremičninsko-arhitekturni festival v Sloveniji. Koncept OH je preprost in učinkovit, saj širši javnosti ponuja brezplačne oglede odlične arhitekture in prostorskih ureditev.

Festival obiskovalcem omogoča, da si ogledajo stavbe, v katere običajno ne vstopijo, pridobijo izkušnjo v izbrani arhitekturi ter vzpostavijo stik z osebami, ki stavbe načrtujejo, gradijo, opremljajo in vzdržujejo.

V okviru festivala sta potekala tudi dva brezplačna ogleda Impact Huba Ljubljana v stavbi Ljubljanske borze. Za notranjo opremo sta poskrbela Borjan Bojičić in Jure Senjak iz studia Peppermilk Design, ki sta s svojimi kreativnimi idejami ustvarila multifunkcionalni prostor. Pri tem v skladu z vizijo Impact Huba nista pozabila niti na trajnost – v skupnih prostorih in sejnih sobah lahko na primer najdete stole slovenskega podjetja Donar, ki so nastali iz recikliranih plastičnih steklenic.

Ker je Impact Hub prostor, namenjen grajenju skupnosti, so bila pri oblikovanju in soustvarjanju notranje podobe prostora vključena tudi mnenja in ideje vseh zaposlenih. Poleg tega prostoru dodajajo zračnost posamezne rastline in vpeljevanje narave, ki je bistvenega pomena, da ohranimo skrb za trajnostni razvoj na vseh področjih vsakdanjega delovanja.

Če ste festival Odprte hiše letos zamudili, ste vedno prav lepo vabljeni na obisk in ogled naših prostorov!